This project has been funded with support from the European Commission. The author is solely responsible for this publication (communication) and the Commission accepts no responsibility for any use may be made of the information contained therein. In compliance of the new GDPR framework, please note that the Partnership will only process your personal data in the sole interest and purpose of the project and without any prejudice to your rights.

Ενότητα 5: Πρακτικές προς εφαρμογή

Δοκιμάστε τις γνώσεις σας!

1. Όταν προχωράτε στην εφαρμογή της κυκλικότητας στην επιχείρησή σας, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο. Ποιο από τα παρακάτω δεν αποτελεί παράδειγμα κυκλικού επιχειρηματικού μοντέλου που χρησιμοποιείται σήμερα;
2. Το κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο που επικεντρώνεται στην αύξηση της λειτουργικότητας των προϊόντων που βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία, όπως η επιχείρηση iFixit, είναι ένα παράδειγμα αυτού του τύπου μοντέλου:
3. Μπορεί να υπάρχουν τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά εμπόδια εισόδου στην κυκλική οικονομία για τους δημιουργικούς επιχειρηματίες. Τα εξωτερικά εμπόδια περιλαμβάνουν:
4. Τι πρέπει να αποφεύγουν οι επιχειρηματίες κατά τη σύνταξη μιας στρατηγικής κυκλικότητας;
5. Και οι 11 στρατηγικές της Σκάλας R πρέπει να έχουν την ίδια προτεραιότητα.
6. Όταν διερευνούμε επαναχρησιμοποιήσιμα μέσα παραγωγής, πρέπει να εστιάζουμε στο κλείσιμο, τον περιορισμό και την επιβράδυνση των βρόχων παραγωγής. Η διατήρηση των πόρων σε χρήση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πριν φτάσουν στο τέλος της λειτουργικής τους ζωής, είναι το επίκεντρο της:
7. Ποιοι είναι οι δύο κύκλοι που περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο τα υλικά μπορούν να διατηρηθούν σε χρήση:
8.Στην Ενότητα 3, συζητάμε τη μελέτη περίπτωσης Sea Stone από το στούντιο σχεδιασμού newtab-22. Το Sea Stone κατασκευάζεται από απορριπτόμενα κοχύλια, τα οποία επεξεργάζονται και αναμειγνύονται με φυσικούς συνδετικούς παράγοντες, και το προϊόν που προκύπτει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οικιακά είδη και εσωτερικά πλακάκια. Το Sea Stone είναι ένα παράδειγμα ποιας μορφής κύκλου υλικών;
9. Η μέθοδος Disruptive Design χωρίζεται σε τρία διακριτά μέρη, τα οποία ευθυγραμμίζονται με τις νοοτροπίες και τις μεθόδους της κυκλικής διαδικασίας σχεδιασμού. Τα τρία αυτά μέρη είναι τα εξής:
10. Τα οφέλη της κυκλικής απασχόλησης περιλαμβάνουν:
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
© 2024 Climate Champions. All rights reserved.
menuchevron-down